Advertenties

Festival Hoorn-Oude Muziek nu 2016 presenteert KAAP HOORN EN GEVAARLIJKE VROUWEN – kaartverkoop is begonnen!

Camerata 1
Het befaamde Utrechtse ensemble Camerata Trajectina verzorgt het slotconcert van het Festival Hoorn-Oude Muziek nu met het programma ‘Met Gods Wil’image
Het Festival Hoorn-Oude Muziek nu 2016 met deze intrigerende titel vindt plaats van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2016, op verschillende locaties in het centrum van Hoorn. En… u kunt meevaren met De Halve Maen!

Het festival presenteert zich met een mooi programma rond dit thema: Música Temprana met muziek uit de tijd van Columbus, Gevaarlijke Vrouwen met aria’s en cantates van Händel, vocaal mannenkwartet La Notte met Waterwonder, Key2Singing met de opera Tolomeo e Alessandro van Domenico Scarlatti, muziek uit de late middeleeuwen van o.m. Johannes Ciconia, een programma met werk van de Nederlandse componist Cornelis Schuyt (overleden in 1616, het jaar van Kaap Hoorn!) en het slotconcert door het befaamde Utrechtse ensemble Camerata Trajectina met liederen over Kaap Hoorn en de Westindische Compagnie.

In de haven geniet u op zaterdagmiddag 4 juni van een shantykorenfestival, georganiseerd door Shantymen Kaap Hoorn, uiteraard met veel nat en zeewaardig repertoire. Verder zijn er stadswandelingen door gidsen van Oud Hoorn, inleidingen door deskundigen van de Vereniging Kaap Hoorn-vaarders en als klap op de vuurpijl muzikale vaartochten met de Halve Maen op zaterdagmiddag 4 en zondagmiddag 5 juni.

In de voorverkoop kunt u uw online tickets kopen via www.oudemuzieknu.nl/kaartverkoop, maar ook via het bestelformulier, via kaartverkoop@oudemuzieknu.nl of telefonisch 06 2184 3943. De vaartickets voor de Halve Maen kunnen uitsluitend via de online ticketing van Podiumplein worden gekocht. Gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen per vaart (14!) is snelle aankoop aan te raden!

Kijk voor alle informatie over het festival op www.oudemuzieknu.nl

Advertenties