Advertenties

Terugkeer zomervogels

Meerkoet 15-5-16

Terugkeer zomervogels

IVN heeft verrekijkers beschikbaar voor deelnemers aan de vogelexcursie op 1e Pinksterdag, 15 mei. Aanvang 14.00 uur bij het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Pas schoeisel aan bij nat weer!

Drukste tijd van het jaar
Op de grens van water en bos is er altijd vogelleven te zien en te horen. Broedvogels boven, en op het water, ze hebben jongen en insecten vullen de hongerige vogelbekjes. Maar een ekster, kiekendief en torenvalk zijn echte zichtjagers en dus overdag actief en niet vies van een jong vogeltje. Zet de zintuigen op scherp en laat je verrassen tijdens de wandeling van ruim een uur langs water en door bos.

Foto meerkoet of witte kwikstaart: Toos Brink

Witte kwikstaart 15-5-16

Advertenties