Advertenties

KPN, T-Mobile en Vodafone vragen om smartphonestilte op 4 mei

image
image
Dit jaar verenigen de Nederlandse netwerkbeheerders zich voor het eerst rondom Nationale Dodenherdenking voor het initiatief 2BelminutenStilte (2BMS). Daarmee geven ze gehoor aan het burgerinitiatief dat Nederlanders vraagt hun mobiele telefoon twee minuten uit te zetten om de aandacht volledig op de herdenking te kunnen richten. KPN, T-Mobile en Vodafone werken samen met het Nationaal Comité en zullen via diverse media al hun klanten oproepen deel te nemen.

2BelminutenStilte is een initiatief van kunstenaar Fabian Sapthu en schrijver Sidney Vollmer. De 3 telco’s en het Nationaal Comité over 2bMS: Jan van Kooten, directeur Nationaal Comité 4 & 5 Mei: “Vandaag de dag zijn we 24/7 bereikbaar. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar op 4 mei om 8 uur is het stil… Echt stil… Een stilte die spreekt. In die stilte denken we aan de oorlog en aan onvrijheid. Een krachtiger signaal dan het uitzetten van je telefoon kun je niet geven.”

De gezamenlijke telecomproviders: “De mobiele telefoon is een enorme vanzelfsprekendheid geworden in ons leven. Minder vanzelfsprekend is het besef dat vrijheid iets bijzonders is. Hoe mooi is het dan om het bijzondere van die vrijheid te benadrukken door dat vanzelfsprekende apparaat even uit te zetten? Het is een even simpel als krachtig signaal, en we steunen dit initiatief daarom van harte.”

De initiatiefnemers over 2BMS Sidney Vollmer: “Steeds als ik een collectieve stilte mee maak, ben ik onder de indruk van dat moment. We willen dat gezamenlijke graag koesteren, en beschermen. En de telco’s met ons. Dat is te gek.” Fabian Sapthu: “Het openbaar vervoer staat stil, op Schiphol kun je niet landen, radio en tv nemen twee minuten stilte in acht, enzovoorts. In lijn van deze stiltes is het mooi om te zien dat ook de 3 telecomprovidersv van Nederland een soortgelijk signaal willen afgeven. Namelijk dat je van alle 525.600 minuten die we per jaar kunnen bellen, er tijdens Nationale Dodenherdenking twee zijn die we met stilte mogen vullen.”

Advertenties