Advertenties

Programma Koningsdag Enkhuizen

image
07:00 -13:00 – Vrijmarkt op het Koperwiekplein. Verkoop alleen binnen de afbakingen. Parkeren alleen op de parkeerplaats achter het winkelcentrum. Na afloop zitplaats schoon achterlaten en afval in de daarvoor bestemde containers.

08:00 – Klok luiden

08:15 – Beiaardconcert op het carillon van de Zuidertoren door onze stadsbeiaardier, Frits Reynaert

08:50 – Verzamelen en de start optocht is op de parkeerplaats van het Boschplein. Gezien het teruglopen van de publieke belangstelling langs de route van de optocht, zijn we genoodzaakt deze in te korten. De route is: Meidenmarkt, Zuiderkerksteeg, Westerstraat, Breedstraat, alwaar voor het gemeentehuis, net als voorgaande jaren, de Aubade plaatsvindt.

Enkhuizen Boeit
Het thema van de optocht is De Zee. Kom allemaal verkleed, want de jury is aanwezig en kijkt wie het mooist, grappigst of origineelst is verkleed! Er zijn weer mooie prijzen te winnen! Voor een single € 25,00 een duo € 30,00 en een groep € 40,00. De 2e en 3e prijzen staan in verhouding. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de aubade bij het stadhuis. Alle deelnemers aan de optocht krijgen een ballon met een wedstrijdkaartje. Deze laten we op tijdens de aubade. Misschien komt jouw ballon wel het verste! Als je wint krijg je een uitnodiging voor de prijsuitreiking.

09:20 – Vertrek optocht richting stadhuis, met medewerking van muziekvereniging CMV Dindua.

09:45 – Aubade. Voor het stadhuis zal de aubade afgenomen worden door het gemeentebestuur van Enkhuizen, het bestuur van de Oranjevereniging en genodigden. Na de toespraak van de burgemeester en de voorzitter van de Oranjevereniging volgt het opwarmen door de poppenspeelster Inkipinki, waarin ze de kinderen uitnodigt voor haar optreden in De Nieuwe Doelen om 11.00 uur. Gezamenlijk zingen we couplet 1 en 6 van het Nederlandse volkslied. o.l.v. CMV Dindua.

Aansluitend worden de ballonnen opgelaten. Hierna maakt de jury de prijswinnaars van de optocht bekend. Op weg naar het optreden van de poppenspeelster wordt er iets lekkers uitgedeeld richting het Boschplein.

Na afloop van de aubade speelt Sjaak Wester op zijn accordeon in woonzorggroep Herfstzon, een muzikaal optreden in verpleeg-en verzorgingshuis Westerhof door 2 dames op de trekzak, Smartlappenkoor ‘Efkes Aars’ zingt in woonzorgcentrum Overvest en in verpleeg-en verzorgingshuis St. Nicolaaspension wordt in plaats van een muzikale bijdrage wordt er iets lekkers bij de koffie uitgedeeld.

11:00 – Het Poppentheater Inkipinki komt in De Nieuwe Doelen met een optreden van Zeegezichtje en de zoektocht naar mevrouw Oester. Zeemeermin Zeegezichtje heeft de wijze raad van mevrouw Oester nodig. Mevrouw Oester is de vraagbaak voor de zeemeerminnen en geeft met haar parellicht in de donkere zee. Dankzij haar botsen de zeemeerminnen niet tegen elkaar op. Er zijn alleen kapers op de kust Piraat Paultje en zijn papegaai Snugger stelen mevrouw Oester en nemen haar mee naar het piratenschip. Zeegezichtje doet er alles aan om haar te redden. Ze zwemt bij de koude ijszee en ontmoet daar een huilende zeehond die het liefst omgetoverd wil worden in een vrolijk konijn. En ze krijgt hulp in de tropische zee van krokodil Klappertand. Lukt het haar uiteindelijk om mevrouw Oester te redden en ervoor te zorgen dat er weer licht is in de zeemeerminnen zee?

11:00 – 17:00 – Het Strandpaviljoen op het Enkhuizer houdt de hele dag fun & feest bij KONINGSDAG4KIDS. De hele dag super sportief bezig zijn voor een vast bedrag van € 4,00. Zo zijn er o.a. een rodeostier, boogschieten, aquaballen of in een speedboot op het IJsselmeer varen. Voor de kleintjes zijn er diverse springkussens, ringwerpen en zaklopen en nog veel meer opblaasbare speelattributen. Het terras van het Strandpaviljoen is de hele dag open. Het geheel zal muzikaal omlijst worden door Funprojection Enkhuizen.

12:00 – Modelvliegclub Pegasus organiseert op Koningsdag weer traditioneel een spectaculaire vliegshow. Ook dit jaar zijn zij weer in staat geweest een keur aan piloten op hun show te krijgen, wat zich uit in fantastische en spetterende demonstraties. Al vele malen heeft Pegasus deze publiekstrekker op Koningsdag gehouden. De organisatoren zijn elk jaar weer blij verrast over de opkomst van belangstellenden. Het is dan ook een uitgelezen gelegenheid om met het hele gezin naar toe te gaan. Het biedt kijkplezier voor jong en oud, voor technisch geïnteresseerden en voor mensen die gewoon van gezelligheid houden. Natuurlijk is de toegang gratis. http://www.modelvliegclubpegasus.nl

13:00 – De Oranje Ronde van Enkhuizen – Dit jaar maken we ons op voor de 53ste Oranje Ronde van Enkhuizen. Ook dit jaar verwachten we weer een mooi deelnemersveld, zowel bij de Dames als bij de Elite renners. Vooral de Dames wedstrijden zitten in de lift, steeds meer organisaties in West- Friesland voegen de Dames toe aan hun programma en het ontbreekt niet aan talent in onze regio, met name Eva Buurman, Tessa Neefjes en Nina Buijsman timmeren flink aan de weg. Het programma van de ronde van Enkhuizen is als volgt:
13:00 de Sportklasse, deze mannen rijden 38 keer het rondje van 1125 m.
14:30 starten de Dames, zij zullen 35 keer de meet passeren
16:00 zullen de heren Elites, Beloften en Amateurs afsluiten met hun wedstrijd over 70 ronden

13:00 – 16:30 – Het Rondje Handvastwater – Kom je ook weer naar het Handvastwater? Er valt weer van alles te beleven. Ga op avontuur met De Witte Schuur. Je ontdekt hoe je zintuigen werken en hoe ze je soms voor de gek houden. En er mag gedanst worden. Angela van Antico sport leert je de beste moves. Natuurlijk zijn de vaste onderdelen er weer. De aquarollen, drakenobstakelbaan, twistladder en de rodeostier. Ook de jeugdbrandweer en de schermclub zijn dit jaar weer aanwezig. Plezier gegarandeerd! 
LiveMuziek:
Johan Kruizinga
Bottle up and go
Alle activiteiten zijn gratis.

14:30 – Seniorenmiddag in De Nieuwe Doelen – We wensen u veel plezier met een optreden van Theatergroep Mooi Weer! Theatergoep ‘Mooi Weer’ zorgt voor een nostalgisch theater, kijk-en luisterplezier, humor en ontroering dit alles staat garant voor een fantastische middag! De koffie en iets lekkers staan klaar, evenals een hapje en drankje. Entree € 2,00. Leden Gratis op vertoon van de lidmaatschapskaart. Vergeet u deze niet mee te nemen! Zaal open om 14:00 uur. Indien nodig kunt u tot met woensdag 25 april voor vervoer bellen naar Peter Karreman van de Belbus, tel 0228-313042.

Gehele middag – Op de Dijk en Melkmarkt: Live-muziek.

13:00 – 18:00 – Zeil mee met ‘Zeilend Grand Café Schuttevaer’! Lekker uitwaaien en genieten van het IJsselmeer. Inschepen in de Veerhaven, naast het VVV kantoor(Tussen Twee Havens 1).Kosten: Volwassenen € 10,00 – Kinderen tot 13 jaar € 5,00. Vanaf 11.00 uur zijn de kaartjes aan boord van de Schuttevaer te koop. Er zijn drankjes verkrijgbaar aan de scheepsbar.
13.00 – 15.00 uur eerste afvaart
16.00 – 18.00 uur tweede afvaart
Koningsdag is de traditionele opening van het zeilseizoen van ´Zeilend Grand Café Schuttevaer´

20:00 – Bingoavond in De Nieuwe Doelen alleen voor leden en introducés. Door de enorme belangstelling vorig jaar, waardoor we mensen hebben moeten teleurstellen, zijn er dit jaar wijzigingen in de entree. De toegang tot de Bingo/Verloting is primair alleen voor leden en haar introducés van de Oranjevereniging. De mogelijkheid bestaat, om voor de ingang van de zaal nog lid te worden. Wel blijft bestaan volgens de eisen van De Nieuwe Doelen, VOL = VOL. Net als voorgaande jaren zijn er weer grandioze prijzen te winnen o.a.: levensmiddelenmanden, flat screen Tv’s, tablets etc.
De bingo bestaat uit 5 rondes, prijs per boekje € 4,00. Tussen de bingo is er een verloting prijs: € 3 voor 7 lootjes. De Oranjevereniging heeft nog een extra hoofdprijs voor iedere verlotingsronde een flatscreen TV toegevoegd.

Voor leden van de Oranjevereniging is er een extra verloting op vertoon van de lidmaatschapskaart. In ruil voor coupon C onder aan de kaart krijgt U een lotnummer en dingt u mee naar een van de aantrekkelijke prijzen. Vergeet uw lidmaatschapskaart niet mee te nemen!

Advertenties