Advertenties

Muzikale Shakespeare herdenking door Sinfonia in de Oosterkerk te Hoorn op zondag 24 april a.s.

Sinfonia - _DSC6522 -_
Het is 400 jaar geleden dat Shakespeare, één van s’ werelds grootste schrijvers, in zijn geboorteplaats Stradford is overleden.

Shakespeare is een grote inspiratie bron geweest voor vele componisten. SINFONIA heeft een gevarieerd programma samengesteld van componisten die zich hebben laten inspireren door de toneelstukken of werken van "de grote meester”.

Het concert vindt plaats op zondag 24 april in de Oosterkerk aan het Grote Oost te Hoorn, aanvang 15.00 uur. Het programma is samengesteld uit werken van Ludwig van Beethoven en Giuseppe Verdi. Maar ook van de minder bekende Zweedse componist Lars-Erik Larsson, wat weleens de verrassing van dit concert kan worden. Verder nog een stuk van Jules Massenet en het bekende West Side Story van Leonard Bernstein, geïnspireerd op Romeo en Julia.

Na bijvoorbeeld een wandeling in het havengebied van Hoorn stelt Sinfonia u in de gelegenheid bij te komen met heerlijke muziek, waarbij ter ere van Shakespeare Engelse cakes worden geserveerd bij een kopje thee of koffie in de pauze.

Onder leiding van dirigent Coen Stuit heeft Sinfonia met veel plezier aan de stukken van onderstaand programma gewerkt.

Graag nodigen wij een ieder uit voor dit bijzondere voorjaarsconcert.

Het concert bevat de volgende werken :

Ouverture Coriolan op. 62 – En Vintersaga suite op.18

Scenes Dramatiques, suite nr 3 Preludio Macbeth – West Side Story Leonard Bernstein (1918-1990)

Sinfonia hoopt u op 24 april aanstaande in de Oosterkerk te Hoorn te kunnen begroeten. Het concert begint om 15:00 uur, de zaal is open om 14:30. De toegang bedraagt 12,50 euro per persoon, in leeftijd tot 18 jaar €7,50. Via website www.sinfoniahoorn.nl kunt u plaatsen reserveren

Advertenties