ANBO Noorder-Koggenland laat de stoomtrein rijden op 14 november in het dorpshuis van Twisk

clip_image001De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint! Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik v.v. rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Dit bericht is afkomstig van APB | Andijker Nieuws Net

Op woensdag 14 november zijn we in het dorpshuis in Twisk.

De Stoomtram Hoorn Medemblik is wereld-beroemd. Zelfs vanuit Japan komen mensen om een ritje te maken. Maar wij, die hier wonen, zijn er soms niet eens geweest en weten er bar weinig van. Daar gaan we vanmiddag iets aan doen met een interessante lezing over de stoomtram door de heer Geertsma.

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. De collectie stoomtram-locomotieven, rijtuigen en wagens wordt gerestaureerd en rijdend gepresenteerd op de 20 km lange lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887, die compleet met de oorspronkelijke stations bewaard is gebleven.

De middag wordt gehouden

  • Waar: Dorpshuis "De Nuwe Skoôl"
  • Dorpsweg 91,1676 GG TWISK
  • Wanneer: woensdag 14 november
  • Aanvang: 14.00 uur
  • Toegang: gratis

Wel vragen we een bijdrage voor koffie of thee.