NHD: Hakbijl in West-Friese bibliotheken – Medemblik kort 25% op de subsidie

image
BOVENKARSPEL | NHD – West-Friesland zal het straks met nog vier bibliotheken moeten doen. Alleen de grote vestigingen in Stede Broec, De Goorn, Medemblik en Hoorn blijven bestaan. De rest moet dicht. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad vandaag
.

Daarvoor in de plaats komen twintig tot 25 ‘biebclubs’. Dat zijn minibibliotheken voor kinderen ingericht op scholen en in dorpshuizen

Medemblik kort 25% op de subsidie
Het voorstel komt van de Westfriese Bibliotheken zelf, als reactie op de volgende bezuinigingsrondes van de zes gemeenten waar de organisatie vestigingen heeft. Het budget wordt in sommige gemeenten met tien tot vijftien procent gekort, maar in Medemblik gaat het mes er verder in met een kwart minder subsidie.

Bekijk de reactie van de Dorpsraad Andijk.