Drie hennepkwekerijen aangetroffen Medemblik, Zwaagdijk en Grootebroek

Medemblik, Zwaagdijk, Grootebroek, 24-10-2012 • De politie trof dinsdag in drie panden hennepkwekerijen aan. In een bedrijfspand aan het Aambeeld in Medemblik werden in twee aangrenzende ruimtes in totaal 369 planten aangetroffen. Een 34-jarige man uit Alkmaar werd hier aangehouden.

Zwaagdijk
Op de eerste verdieping en zolder van een woning aan de Balkweiterhoek in Zwaagdijk werden 545 planten aangetroffen Een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd hier aangehouden. Het betreft hier een huurwoning. De woningcoöperatie gaat over tot het uitzetten van de huurder van de woning.

Grootebroek
Op de zolder van een woning aan de Meidoornlaan in Grootebroek werden 121 planten aangetroffen. De 29-jarige bewoner en zijn 26-jarige vriendin werden aangehouden. Hun auto werd in beslag genomen.

In alle gevallen neemt de gemeente bestuurlijke maatregelen. Dit houdt in dat de kosten voor de ontmanteling worden verhaald op de verdachten. Ook was er in alle gevallen sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen.