Drie auto’s in brand in Alkmaar – Getuigen gezocht!

Alkmaar, 24-10-2012 • Woensdagochtend kreeg de politie rond 01.30 uur een melding van een autobrand aan Jongkindlaan. De achterkant van een bedrijfsbusje bleek in brand te staan.

Agenten konden met een brandblusser het brandje voor het grootste deel blussen. De brandweer nam het over en maakte een einde aan het brandje.

Rond 03.15 uur bleken op de Bloemaertlaan de achterlichten van een tweede auto in brand te staan. De brandweer bluste deze brand snel.

Om 05.00 uur kwam er een melding van een derde autobrand op de Tethart Haagstraat. De eigenaar van de auto stond de brand te blussen met een tuinslang toen de brandweer arriveerde. Ook deze brand was snel onder controle.

Dinsdagavond waren er om 21.45 en 23.15 uur ook twee meldingen van brandjes in papiercontainers op de Tochtwaard en het Frans Coenenpad. Of deze containerbrandjes verband hebben met de autobranden wordt onderzocht.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van één van bovengenoemde straten iets verdachts gezien of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).