Opschoning fietswrakken rondom NS-Stations in Stede Broec

image
Fietsen bij het NS-station in Bovenkarspel – Foto APB|ANN

Stede Broec | APB – De gemeente Stede Broec vindt het belangrijk dat haar gemeente schoon, heel en veilig is. Een doorn in het oog zijn dan ook de verwaarloosde fietsen bij de beide NS stations. Deze zogenaamde fietswrakken geven het station een rommelige aanblik en nemen stallingsruimte in beslag.

De definitie van een wrak die de gemeente Stede Broec hanteert is: `Een voertuig, dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en tevens in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeerd’.

Op woensdag 24 oktober zal spoorwegpolitie de fietswrakken op het station gaan labelen en later verwijderen. Als u merkt dat uw fiets gelabeld is en u wilt niet dat deze wordt verwijderd, haal dan het label eraf, verwijder hem van de straat of zorg ervoor dat de fiets niet meer voldoet aan de definitie van een fietswrak. U heeft hiervoor een week de tijd, daarna zullen de gelabelde fietsen worden verwijderd.

De wrakken worden overgebracht naar een opslagplaats waar ze veertien dagen worden bewaard. Als u eigenaar bent van een verwijderd fietswrak en u wilt het wrak terug, dan kunt u hiervoor een telefonische afspraak maken bij de gemeente Stede Broec, tel: (0228) 510 111.