IVN: Paddenstoelenherfstbos

image

imageAndijk | Streekbos | Bovenkarspel | APB – Op zondag 4 november is er een gratis Paddenstoelentocht voor kinderen van 7 t/m 12 jaar door het Streekbos. Start om 14.00 uur bij het IVN vanuit het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Ouders mogen deze keer niet mee, zij kunnen hun kinderen na anderhalf uur weer ophalen.

Begin november is het Streekbos op zijn mooist. Kom genieten van de kleurenpracht en de wonderlijke paddenstoelen. Bladeren en bessen geuren naar bosparfum en de natuur maakt zich op voor de winter.

Onder begeleiding van twee IVN-gidsen gaan de kinderen op een speelse manier imageop zoek naar paddenstoelen, de opruimers van het bos. Ze doen hun werk voor het grootste deel onder de grond. Hoe ze dat doen en dat je met paddenstoeleninkt kan schrijven is een leuke ontdekking! Wel laarzen aandoen.

Foto: Rode bloedsteelmycena Marianne Ouwerkerk
Foto: Geschubde inktzwam Toos Brink