Alcoholcontroles in Medemblik, Onderdijk, Hoorn, Enkhuizen, Heiloo en Limmen

imageAPB • In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden. Dit zijn de resultaten:

  • MEDEMBLIK – Op de rotonde Almereweg-Randweg in Medemblik zijn 212 bestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden er 3 te veel gedronken.image
  • ONDERDIJK – Op de Oosterdijk in Onderdijk zijn 123 bestuurders staande gehouden en gecontroleerd. Hiervan bleek 1 bestuurder te veel te hebben gedronken.image
  • HOORN – Later in de nacht verplaatste de controle naar het Keern in Hoorn. Hier zijn in totaal 253 bestuurders gecontroleerd: 4 bestuurders bleken zoveel te hebben gedronken dat zij een proces-verbaal en rijverbod kregen. Van 1 beginnend bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. 1 bestuurder negeerde een duidelijk stopteken en reed via het fietspad weg in de richting van de Van Dedemstraat. Agenten zetten de achtervolging in waarop de bestuurder op de J.Poststraat uit de auto sprong en zich uit de voeten maakte. Met behulp van een politiehond is de man opgespoord. Hij had zich in de bosjes verstopt. De man bleek geen rijbewijs te hebben en alcohol te hebben gedronken.image
  • HOORN – Op de Liornestraat in Hoorn werden 79 blaastesten afgenomen. Hier bleken 3 bestuurder te veel te hebben gedronken. Van 1 van deze bestuurders werd een bloedproef afgenomen omdat gewoon blazen niet meer lukte.image
  • HEILOO – Op de Kennemerstraatweg in Heiloo zijn 68 bestuurders staande gehouden voor controle. Hiervan had 1 beginnend bestuurder de alcohollimiet overschreden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.image
  • LIMMEN – Op de rijksweg in Limmen zijn 190 ademtesten afgenomen. Hiervan hadden 2 bestuurders teveel gedronken.image
  • ENKHUIZEN – Op de Flevolaan in Enkhuizen moesten 68 bestuurders blazen. Geen van deze bestuurders had te veel gedronken. Op het Westeinde bleken echter 5 van de in totaal 88 gecontroleerde bestuurders teveel alcohol te hebben gedronken.Van deze 5 bestuurders hadden er 3 zoveel gedronken dat zij hun rijbewijs moesten inleveren. Tevens werd bij 1 van de beschonken bestuurders een vermoedelijk gestolen fiets in zijn auto aangetroffen. Zowel de fiets als de auto zijn in beslag genomen. 1 bestuurder wilde de controle ontlopen, maar werd ingehaald door een politiemotorrijder. De man bleek niet te veel te hebben gedronken maar was wel zonder vaste woon- of verblijf plaats en had nog diverse boetes open staan. Deze man is meegegaan naar het politie bureau waar hij zijn boetes heeft betaald.