Tentoonstelling Verdachte portretten in Alkmaarse rechtbank

imageAlkmaar | APB – Van maandag 29 oktober tot vrijdag 30 november is deze tentoonstelling van rechtbanktekeningen te zien in de hal van rechtbank Alkmaar. Het persmuseum in Amsterdam heeft deze reizende expositie georganiseerd in samenwerking met de gerechten.

Aan de hand van een aantal belangwekkende en geruchtmakende rechtszaken is de tentoonstelling van rechtbanktekeningen uit de afgelopen decennia samengesteld. Een selectie van execellente rechtbanktekenaars presenteert voor het eerst hun gezamenlijke werk.

Rechtszaken waaraan in de tentoonstelling aandacht wordt geschonken zijn onder meer: de Deventer moordzaak, de zaak van Hans van Z., de zaak Pieter Menten, de ontvoering van Heineken, door moord op Fortyn, de moord op Theo van Gogh en de zaak Lucia de B. De rechtbank, aan de Kruseman van Eltenweg 2 in Alkmaar is van maandag tot en met vrijdag geopende van 08.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. U moet een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.