RTV Noord-Holland live verslag van 37e editie TCS Amsterdam Marathon

image
RTV Noord-Holland doet zondag 21 oktober vanaf 9:15 uur live verslag van de 37e editie van de TCS Amsterdam Marathon. In een ruim tweeënhalfuur durende live uitzending volgt RTV Noord-Holland de wedstrijdlopers vanaf de start tot aan de finish in het Olympisch Stadion.

Aan de start verschijnen dit jaar weer wereldtoppers, waaronder wereldkampioene Meseret Hailu en titelverdediger Wilson Chebet. De Noord-Hollandse Michel Butter hoopt zich tijdens de marathon te kwalificeren voor het WK in Moskou.

Wordt het Amsterdamse parcoursrecord dit jaar verbroken en weet Butter zich te kwalificeren? RTV Noord-Holland volgt de hardlopers op de voet. Presentator Edward Dekker verzorgt samen met de Noord-Hollandse atlete Inge de Jong het commentaar. Zij voorzien de wedstrijd van de nodige achtergrondinformatie. De Jong werd afgelopen zondag 14 oktober 4e op het NK Marathon.