Leuke activiteiten in vijf Hoornse musea tijdens herfstvakantie

imageHoorn | APB – Op maandag 22 oktober is in alle vijf musea in Hoorn iets bijzonders te beleven voor kinderen en hun (groot)ouders.

Verkleden
Herfstvakantie, het ideale moment om samen je (groot)ouders iets te gaan ondernemen. Plan dat op maandag 22 oktober! Die dag organiseren alle vijf musea in Hoorn extra activiteiten die leuk zijn om samen met opa en oma te doen. In het Museum van de Twintigste Eeuw krijg je les zoals je opa en oma dat vroeger op school kregen. Van een hele strenge juf uiteraard.

Stoomtram
Ook bij de Stoomtram kun je terug naar grootmoeders tijd. Naar het jaar 1926. Reis mee en kom verkleed als reiziger anno 1926. Wie thuis niets uit die tijd uit de kledingkast kan trekken, krijgt de kans dat op de stoomtram zelf te doen, zodat het er nog echter uit gaat zien op de stations en in de stoomtrams. Wie het mooist gekleed gaat maakt kans op bijzondere prijzen, zoals een Eerste klas vip-reis met de stoomtram, inclusief rit bij de machinist op de locomotief.

Vossenjacht
Het speelgoed in het Speelgoedmuseum De Kijkdoos is niet om mee te spelen, zo oud en bijzonder is het. Het museum laat een film zien, waarin al het speelgoed van vroeger wel beweegt. In het Affichemuseum is een tentoonstelling van Chocoladereclame affiches. Tijdens de speciale opa en oma-dag worden oude reclamefilmpjes van Van Houten vertoond, die al in 1900 reclame maakte in rondreizende bioscopen. Ook is er een puzzeltocht voor kinderen met als hoofdprijs het boek `Sjakie en de chocoladefabriek`. In het Westfries Museum kun je op vossenjacht. Zoek de ‘vossen’ in het museum en vindt uit wat ze daar aan het doen zijn.

Gratis treintje
Er rijdt maandag 22 oktober een speciaal treintje van Hoorn City Tours tussen de vijf musea heen en weer. Het ritje is gratis.

Presentje
Voor de kinderen die hun (groot)ouders zo ver kunnen krijgen dat ze minstens drie van de vijf musea bezoeken, is er leuk presentje. De kinderen hebben gratis toegang.

Meer informatie
De musea zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer info op www.hoornmuseumstad.nl.