‘Hoe kunnen we de inwoner zo goed mogelijk helpen’? centraal tijdens kick off in Medemblik

image
Medemblik | APB – Wethouder Dirk Kuipers heeft op donderdag 11 oktober het startsein gegeven voor de samenwerking tussen gemeente Medemblik en zorg- en welzijnsorganisaties. Er bleek veel interesse voor de samenwerkingsvorm waar voor is gekozen. Ruim honderd genodigden waren aanwezig tijdens de kick off die plaatsvond in het gemeentehuis in Wognum.

imageimage

Om duidelijk te krijgen waar het nieuwe samenwerkingsverband voor staat was er direct na de opening gelegenheid tot het stellen van vragen. Aansluitend gingen de genodigden uiteen om tijdens een casusbespreking actief mee te denken over de verdere doorontwikkeling van de samenwerking. Hierbij was opvallend dat iedereen er op is gefocust de zorg en hulp voor inwoners van Medemblik zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Er was volop aandacht voor waar inwoners tegenaan lopen als ze voor complexe probleemsituaties staan en er werd gezocht naar een vorm om de hulp dan zo goed mogelijk in te zetten.

Wethouder Dirk Kuipers ‘Deze bijeenkomst geeft aan dat we niet klaar zijn. Het geeft aan dat het belangrijk is een doorgroei te kunnen maken. Het met elkaar in gesprek zijn is een belangrijke inbreng om de problematiek zo goed en efficiënt mogelijk op te lossen. Als we dit met elkaar goed organiseren dan bereiken we ons doel.
Inwoners kunnen bij de gemeente terecht als zij niet weten waar zij naartoe moeten met hun zorg- en hulpvraag. De gemeente kijkt dan met de samenwerkingspartners en de inwoner naar de juiste oplossing. Ook als het om complexe problemen gaat kunnen inwoners terecht bij de gemeente of een van de partners.

Partners samenwerkingsverband
De partners waar de gemeente Medemblik op dit moment mee samenwerkt zijn De Wering, PLANgroep, Omring, Vrijwilligerspunt, GGD Hollands Noorden (Vangnet en Advies), Centrum voor Jeugd en Gezin en MEE Noordwest-Holland.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij www.medemblik.nl / wonen en leven / zorg en welzijn.

Eén reactie

  1. Ik zou zeggen ga eens bij de invaliden en oudere mensen thuis langs en vraag eens aan ze waarmee ze geholpen kunnen worden?

Reacties zijn gesloten.