Seniorenweek in Stede Broec 15-19 oktober

Stede Broec | APB – Van 15 tot 19 oktober organiseert de Seniorenraad Stede Broec voor de 16e keer de inmiddels bekende Seniorenweek. Alle activiteiten vindt plaats in het Postkantoor te Bovenkarspel.

De start is dit jaar op maandagmiddag om 13.30 uur met een bingo en verloting. Op dinsdag koken de junioren voor de senioren. De start hiervan is van 13.30 – 15.00 uur. De kaartverkoop hiervoor is reeds geweest.

Woensdagavond om 19.30 uur is er een debat met de politieke partijen, belangenverenigingen en andere organisaties over ‘thuiswonen en domotica’. Wat kunnen ouderen zelf maar ook de politiek doen voor ouderen zodat ze zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Wat is hiervoor nodig en wat kunnen De Omring, de politiek en andere organisaties hierin betekenen.

Donderdag vanaf 10 uur kan iedereen binnenlopen bij de informatiemarkt over ‘Domotica en thuiswonen’. Diverse organisaties zijn aanwezig om te laten zien welke hulpmiddelen er tegenwoordig zijn, van welke voorzieningen gebruik kan worden gemaakt en nog veel meer. Er staat ook een echt huis waarin hulpmiddelen aanwezig zijn zodat u op afstand hulp kunt krijgen. Er is een rechtstreekse verbinding met Rigtershof zodat iedereen kan zien welke hulp daadwerkelijk kan worden geboden.

Ter ere van het 15- jarig bestaan van de Seniorenraad, wordt de Seniorenweek afgesloten met een grote feestavond in het Vereenigingsgebouw te Bovenkarspel op vrijdag 19 oktober vanaf 20.00 uur, Kaarten voor deze avond zijn te koop tijdens de informatiemarkt op donderdag.