Woninginbraken in Hoorn, Bergen en Heiloo

imageNoord-Holland, 09-10-2012 • De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met technisch onderzoek en buurtonderzoek.

Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten. Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat of in de bloembak.

Tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden. Heeft u rond de tijdstippen van de hieronder vermelde woninginbraken verdachte personen of voertuigen gezien, neem dan contact op met de politie: 0900 – 8844.

Hoorn, maandag 8 oktober – Bij de woning aan de Waterman werd tussen maandag 8 oktober 22.00 uur en dinsdag 22 oktober 07.00 uur ingebroken. De inbraak werd via de achterdeur gepleegd, door het cilinderslot open te breken. Uit de woning zijn onder andere een computer en een fotocamera gestolen.

Heiloo, maandag 8 oktober – Bij een woning aan de Hoogeweg werd tussen 17.30 uur en 20.45 uur ingebroken. Het is niet bekend hoe de inbrekers binnen zijn gekomen. Mogelijk is een ladder uit de tuin gebruikt om via een openstaand raam aan de achterzijde van de woning binnen te komen. Het gehele huis is doorzocht. Uit de woning zijn onder meer computers en sieraden gestolen.

Bergen, maandag 8 oktober – Bij een woning aan de Loudelsweg werd tussen 15.00 uur en 23.37 uur ingebroken. De inbraak is gepleegd via een bovenlicht aan de achterzijde van de woning. De gehele woning is doorzocht. Er is onder andere een videocamera gestolen.