Wethouder Kasper Gutter leest voor … op de Dag van de Duurzaamheid

imageWervershoof | APB – Op woensdag 10 oktober om 11.00 uur leest wethouder Kasper Gutter (Milieu/duurzaamheid) voor uit het boek ‘Pluk redt de dieren’ van Annie M.G. Schmidt in groep 1-2 van basisschool De Schelp in Wervershoof. Hij doet dit vanwege de Dag van de Duurzaamheid: overal in het land is hiervoor aandacht en wordt er op basisscholen voorgelezen.

“Kinderen hebben vaak verfrissende ideeën hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Reden waarom ik graag ga voorlezen en het er vervolgens met de kinderen over heb. Hun onbevangen vragen helpen om op een andere manier na te denken over bijvoorbeeld het klimaat, afval, energie en eerlijk delen,” aldus de wethouder.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de gemeente door het programma ‘Duurzaam Medemblik’. Hiermee vraagt de gemeente onder andere aandacht voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energieverbruik. De gemeente zet zich actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, instellingen en bedrijven te stimuleren.

Advertentie

image