Vandaag wordt ‘t een fraaie najaarsdag met zon en niet al teveel wind

Zondag doet zijn naam eer aan. Dankzij een hogedrukgebied schijnt de zon uitbundig en blijft het droog. Wel ontstaan later vandaag enkele stapelwolken. Ook de komende dagen is sprake van hogedrukinvloeden en worden neerslaggebieden op afstand gehouden.

Vandaag wordt een fraaie najaarsdag met veel ruimte voor de zon en niet al teveel wind. Echter komt die wind wel uit een noordwestelijke richting waardoor niet al te warme lucht wordt aangevoerd. Het kwik stokt in de middag rond hooguit 15 graden. In de avond en nacht zijn er brede opklaringen en koelt het af naar 3 graden in het oosten tot 8 vlak aan zee.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en ontstaat lokaal nevel of mist. Het koelt af naar 3 graden in het oosten tot 8 vlak aan zee.

Morgen blijft het opnieuw droog en is er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar ongeveer 14 graden en er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. De dagen daarna aanhoudend droog.

De dagen daarna breidt een hogedrukgebied zich uit in onze omgeving. Depressies blijven op afstand en de neerslagkansen zijn klein. Vooral in de ochtenduren kan het nevelig of bewolkt zijn. In de middaguren zijn er perioden met zon. Onder invloed van een frisse noord(westen)wind wordt het gemiddeld 15 graden.