Burgemeester Frank Streng en Peter Sasburg presenteren lespakket “Oorlogsmonumenten Vertellen”

Medemblik | APB – In het gemeentehuis van Medemblik werd vanavond het lespakket “Oorlogsmonumenten vertellen” gepresenteerd door burgemeester Frank Streng en Peter Sasburg, van de gelijknamige Uitgeverij, die de DVD en het bijhorend boekje in opdracht van de gemeente produceerde.

Dat gebeurde in aanwezigheid van de geïnterviewde ooggetuigen, die ook op de 150 minuten durende film aan het woord komen als zij, in één van de woonkernen van Medemblik, vertellen over de reden waarom dat monument daar staat, hangt of ligt.

image
Naast de rest van het college waren ook raadsleden aanwezigen van de gemeenteraad en tal van genodigden en belangstellenden die deze presentatie bijwoonden. Op de foto hieronder ziet u op voorgrond Peter Sasburg, terwijl hij luistert naar de toespraak van de burgemeester. Op de achtergrond – op het ‘filmdoek’ – Mieke Prenen van de Piramideschool in Andijk. De lespakketten zijn bedoeld voor leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs.

image


Hieronder nog meer foto’s

image     image

image    image

image   image

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting. Foto’s © APB | Andijker Nieuws Net | J.L.