Respect voor hulpverleners: de Nationale Hulpverlenersdag komt eraan: zondag 7 oktober in Hoorn

imageHoorn – De Nationale Hulpverlenersdag komt eraan: zondag 7 oktober op de Nieuwe Wal! De uitnodigingen zijn verstuurd, het terrein wordt piekfijn in orde gemaakt en het materieel krijgt nog een wasbeurt. Aanstaande zondag, 7 oktober, is de eerste Nationale Hulpverlenersdag.

Hulpverleners worden in het zonnetje gezet en bijna vijftig hulpverlenende instanties demonstreren wat ze kunnen. De dag wordt gehouden op de Nieuwe Wal in Hoorn. Aanvang: 11.30 uur. De toegang is gratis.
‘Toen we met de organisatie van de dag begonnen, hadden we geen idee hoeveel impact het zou hebben’, aldus voorzitter Jan de Boer. ‘In no time waren er diverse grote partijen die ons wilden sponsoren en de aanmeldingen voor deelname stroomden binnen. Mede daardoor kunnen we een prachtig evenement neerzetten met spectaculaire demonstraties.’


HulpverlenersdagProgramma
De dag begint met een groots ontbijt voor hulpverleners. Hiervoor zijn ruim driehonderd hulpverleners, van brandweerman tot EHBO-er, uitgenodigd. Het ontbijt wordt geserveerd door West-Friese burgemeesters, de Jeugdbrandweer Hoorn, acteurskoppel Frederik en Marja de Groot en diverse andere prominente en minder prominente West-Friezen. Tijdens en na het ontbijt spreken onder andere demissionair Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven en Commissaris van de Koningin voor Noord-Holland Johan Remkes. De hulpverleners worden in het zonnetje gezet en krijgen een hart onder de riem gestoken.

Om 11.30 uur wordt het middagprogramma geopend. Dit staat geheel in het teken van demonstraties. Bijna vijftig instanties uit heel Nederland én daarbuiten zijn aanwezig. Zo is de ANWB er met een dienstauto en traumahelikopter en de Koninklijke Luchtmacht met een Crashtender, een vliegtuigbluswagen. Uiteraard zijn Politie, Brandweer en Ambulance er, evenals Slachtofferhulp, de Nadine Foundation, de Brandwondenstichting, het Rode Kruis en er zijn zelfs echte agressietrainers. En wat te denken van Reddingshonden die mensen uit het water kunnen redden? De volledige lijst met deelnemers kunt u vinden op www.nationalehulpverlenersdag.nl .
Hier vindt u ook informatie over de bereikbaarheid, parkeerroutes en –mogelijkheden en het Comité van Aanbeveling.

Respect
Iedereen kent de verhalen. Van het journaal, uit de krant of misschien wel uit de directe omgeving. Hulpverleners verdienen respect. Toch krijgen ze dat steeds minder vaak. In 2011 werd 75% van de verpleegkundigen, 73% van de agenten, 44% van de brandweermannen en 75% van het ziekenhuispersoneel beledigd of bedreigd. Een ongelooflijke situatie. Stichting Hulpverleners Respect zet zich in om hulpverleners in het zonnetje te zetten en het respect voor de hulpverleners te vergroten. De eerste Nationale Hulpverlenersdag is een middel om dit te bereiken.