Heksen en pompoenen… in Wervershoof

image

Wervershoof | APB – Op de Dirk Bijvoetweg in Wervershoof zijn de heksen weer gearriveerd met hun pompoenen… Hoewel de dame hieronder… Nu ja, we hoeven het verder niet onder woorden te brengen, de foto zegt genoeg!

In Nederland wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest / Allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen en steeds meer door Halloween-feesten en het versieren van huizen. Veel lagere scholen organiseren een zogenaamde trick-or-treat-tocht, waarbij de kinderen (veelal onder begeleiding van oudere) verkleed langs de deuren gaan.

image

De bedoeling is om diegene die opendoet een beetje bang te maken. Vaak heeft de bewoner dan snoep in huis, waaruit de kinderen kunnen kiezen. De huizen die deelnemen, zijn steeds meer herkenbaar door zichtbare Halloweenversieringen. Sinds 1992 zijn deze artikelen steeds meer in de betere feestwinkels te verkrijgen en de laatste jaren is het een niet weg te denken handel voor deze groep winkels. In sommige delen van Nederland is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartenfeest populairder onder jongeren (van alle gezindten).

Hieronder nog meer foto’s van de Heksen op de DIrk Bijvoetweg

image