Verbazing en blijdschap opvarenden bij motorpech

image
IJsselmeer | Medemblik | Andijk | APB Tot verbazing en blijdschap van de opvarenden van het zeiljacht de FLY verschijnen donderdag vroeg in de avond de reddingboten De Gooier en ’t Span van KNRM Medemblik langszij.

Het zeiljacht ligt voor anker voor de kust van Andijk. Er zijn problemen met de motor maar de schipper heeft zelf nog geen alarm geslagen. Waarschijnlijk heeft een oplettende en attente passant eerder op de avond de Kustwacht gewaarschuwd.

De opvarenden zijn een vader en dochter uit Duitsland, die zonder problemen vanuit Lemmer naar Lelystad zijn gevaren. Van daaruit gaat de reis verder naar Medemblik, maar tijdens de overtocht ontstaan de motorproblemen. Volgens het controlepaneel van de motor zou er iets met de olie- of brandstoftoevoer aan de hand zijn, maar de daadwerkelijke reden wordt niet duidelijk.

Als reddingboot ’t Span bij het jacht arriveert, wordt direct een sleepverbinding met het jacht gemaakt. Vervolgens wordt koers gezet richting Medemblik. Daar wordt het jacht afgemeerd bij de meldsteiger in de Pekelharinghaven.

Helaas heeft reddingboot De Gooier tijdens de actie zelf motorproblemen gekregen en heeft daarom haar inzet voortijdig moeten staken.