Sociaal café over eenzaamheid in kantoor Woningstichting Het Grootslag

imageAndijk | APB – Van 26 september tot en met 5 oktober wordt de Week tegen Eenzaamheid gehouden. Thema van de week is dit jaar: Kom de deur uit! Op maandag 1 oktober wordt er ’s middags van 15.00 tot 17.00 uur in ons kantoor (Olympiaweg 25 in Wervershoof) een sociaal café gehouden met als thema: Kom de deur uit, maar hoe?

De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen. U zit thuis, maar wilt graag wat doen. Of misschien weet u wel wat u wilt doen, maar weet u niet hoe u daar kunt komen. Er alleen op uit gaan is immers best spannend….. Marijke Langendijk van het Rode Kruis vertelt over de vele mogelijkheden die er zijn om alleen of samen met iemand anders de deur uit te gaan en leuke dingen te doen.

Ook wordt er maandag tijdens het sociaal café aandacht besteed aan de vaak complexe problematiek rond de ouderenzorg. Bij veel thuiswonende ouderen komen diverse zorgorganisaties over de vloer. Het aantal is soms zo groot dat niemand door de bomen het bos meer kan zien. Om die reden wordt gezocht naar een betere afstemming van de vaak complexe ouderenzorg. Eén persoon over de vloer, die alle contacten regelt. Dit geeft niet alleen meer rust. Ook kan er op die manier ingespeeld worden op de wensen van zowel de oudere als de mantelzorger. Het ZonH (ZorgOndersteuning Noord-Holland) is een vooronderzoek gestart over dit onderwerp. De heer Stel houdt maandagmiddag een presentatie van de eerste bevindingen van het onderzoek.

Vandaag nog opgeven!
U kunt zich tot en met vrijdag 28 september voor de bijeenkomst opgeven bij Anita Bloem via telefoonnummer 088 00 75 180. U kunt ook een mailtje sturen naar Marijke Langendijk: marijkelangendijk2@quicknet.nl