Brandpreventieweek in Stede Broec

imageStede Broec | APB – Ieder jaar staat de maand oktober in het teken van de brandpreventie-weken. Ook in onze gemeente wordt hier aandacht aan besteed.

De SED-brandweer zet zich deze dagen ook extra in door het geven van voorlichting. Hiervoor roepen zij de hulp in van opblaashond ‘Smokey’. Smokey maakt zijn opwachting, ter promotie van rookmelders, op 4 oktober op de markt in Stede Broec, 5 oktober op de markt in Hoogkarspel en 6 oktober op het parkeerterrein van de Gamma in Grootebroek.

Wat doe jij bij brand?

Deze vraag staat centraal tijdens de brandpreventieweken. Wat u in ieder geval moet doen is rustig blijven, vluchten zoals afgesproken in het veilige vluchtplan en 112 bellen. Een vluchtplan is de verzameling van afspraken over ‘vluchten bij brand’. Meer informatie hierover vindt u op www.brandwondenstichting.nl

Waarom een rookmelder?

Rookmelders waarschuwen bij brand. Zeker ‘s nachts is dat belangrijk. Als je slaapt, ruik je niets, maar je hoort wel. Om jezelf en je gezin op tijd te wekken bij brand, hang je dus rookmelders op. Alleen zo heb je genoeg tijd om te vluchten. Hang rookmelders op aan het plafond van elke ruimte waarop slaapkamers uitkomen. Het beste is om alle ruimtes, waar je doorheen moet als je je huis bij brand ontvlucht, te voorzien van rookmelders. Werkende rookmelders en een goed vluchtplan zorgen ervoor dat je snel en veilig je huis kunt verlaten.

Tijdens de promotiedagen op 4 tot en met 6 oktober kunt u rookmelders en andere brandpreventieartikelen tegen actieprijzen aanschaffen.