Eén op de drie gepensioneerden in Nederland heeft moeite om rond te komen

imageAndijk -  Eén op de drie gepensioneerden in Nederland heeft moeite om rond te komen. Ze moeten gebruik maken van toeslagen of bezuinigen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Dat schrijft Het Parool. In totaal heeft 43 procent van de gepensioneerden te weinig inkomen   om rond te komen, blijkt uit onderzoek van financieel toezichthouder AFM, dat morgen uitkomt. Een klein deel beschikt nog over voldoende vermogen of heeft zijn pensioen aangevuld. Dit geldt niet voor 31 procent van de gepensioneerden. Deze groep moet bezuinigen om rond te komen of een beroep doen op bijstand, dan wel op zorg- of huurtoeslagen.

Een vergelijkbaar onderzoek van het Nibud vertoont ongeveer dezelfde cijfers en ook ouderenbond Anbo herkent dit beeld. Een oorzaak zou zijn dat de uitkeringen niet meer aan de prijsstijgingen worden aangepast.