Sticker Duurzaam Medemblik op bedrijfsauto´s gemeente

imageMedemblik | APB – Vanwege Duurzaam Medemblik en de Europese Week van de Mobiliteit worden er stickers met het Duurzaam Medemblik-logo aangebracht op de bedrijfsauto’s van het gemeentelijke wagenpark.

Een aantal energiezuinige auto’s werden vanmiddag voor het gemeentehuis in Wognum door wethouder Kasper Gutter voorzien van een sticker. De personenauto’s worden gebruikt door de afdeling Handhaving en door de wijkopzichters. Ook is aanwezig de Goupil, een elektrische auto die in gebruik is bij de Buitendienst.

Energiebesparing
De gemeente Medemblik wil zelf het goede voorbeeld geven en neemt daarom maatregelen die leiden tot energiebesparing, zoals het rijden van milieuvriendelijke bedrijfsauto’s. Ook wordt 100 procent groene stroom ingekocht voor de gemeentelijke gebouwen en de openbare verlichting. De gemeentelijke gebouwen worden schoongemaakt met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. De gemeente wil voor 100 procent duurzaam inkopen in 2015. Vanuit de voorbeeldfunctie plaatst de gemeente op de gemeentelijke gebouwen zonne-energiesystemen: door zelf te investeren of te verhuren aan een externe partij. Zo zijn de openbare basisscholen De Wegwijzer, De Koet, De Plaats en de protestants christelijke basisschool Idenburg in juni jl. overgegaan op zonne-energie via zonnepanelen.