KNRM Medemblik – Andijk: Zeiljacht met kapotte fok en motorproblemen tijdens harde wind

image

Medemblik | Andijk, 24 september 2012 – Reddingboten van KNRM Medemblik/Andijk en KNRM Enkhuizen varen uit voor de melding van een zeiljacht met een kapotte fok en motorproblemen tijdens de harde wind op het IJsselmeer vanavond.

Na telefonisch contact met de Kustwacht wordt duidelijk dat het gaat om het zeiljacht Blue stripes met twee personen aan boord, welke met een kapotte fok en een haperende motor op positie N 52°46.52’ E 005°11.10’ ligt.

Reddingboot Watersport uit Enkhuizen is op dat moment ook al op het water in verband met een andere actie en biedt ook aan naar de opgegeven positie te komen. Ter plaatse zet reddingboot ’t Span twee opstappers over. Reddingboot De Gooier blijft op dat moment stand-bye terwijl reddingboot Watersport weer retour station kan.

Aan boord wordt de fok binnengehaald, het grootzeil gereefd en onder zeil koers gezet richting de haven van Medemblik. Voor de haven van Medemblik blijkt de motor weer te werken en kan het zeiljacht op eigen kracht afgemeerd worden in de Pekelharinghaven van Medemblik.

Nadat de gegevens zijn opgenomen gaan reddingboten ’t Span en De Gooier en retour station.