Activiteitenoverzicht IVN West-Friesland oktober – december 2012

image
Streekbos | Bovenkarspel | Andijk | APB – Het 40-jarig jubileumjaar vordert en krijgt op 6 oktober een afsluiting voor de leden van IVN. Als een van de grootste afdelingen van Noord-Holland (met twee vestigingen) gaan de vrijwilligers enthousiast door met het geven van natuureducatie: van grut tot groot betrekken bij natuur, milieu, duurzaamheid en landschap.

IVN staat niet stil. Het inmiddels 50-jarige IVN-logo is vervangen en de website en lay-out verfrist. Nieuwe activiteiten zijn de Groencursus waar momenteel 25 mensen aan deelnemen en voorjaar 2013 start de populaire cursus Scharrelkids voor (groot)ouders. In oktober/november is er een tentoonstelling over Spinnen te zien in de ontvangstruimte van het Streekbos Paviljoen. De herfstexcursies voor (basis)scholen in het Streekbos en Egboetsterrein vangen in oktober weer aan. De zondagactiviteiten gaan ‘gewoon’ het hele jaar door met als winterextraatje lezingavonden over een natuuronderwerp in het Streekbos Paviljoen.

Klik hier!!!

Bekijk hieronder het overzicht van activiteiten in de maanden oktober tot en met december.


7 okt. Volwassenenactiviteit Paddenstoelen

Het zwamverhaal, de soorten en de kenmerken worden uitgediept tijdens een boswandeling van ruim en uur met deskundige KNNV/IVN-gidsen. Aanvang 14.00 uur bij het IVN in het Streekbos Paviljoen. Laarzen aanbevolen.

13 okt. Inventarisatie Streekbos

Start om 9.30 u bij het IVN in het Streekbos Paviljoen. Voor volwassen deelnemers die actief willen meekijken om de soorten in kaart te brengen.

14 okt. Gezinsactiviteit: Vulkanen en vulkanisme

Oktober is kennismaand. Intrigerend en leerzaam! Speciale aandacht voor hete as, magma-lawines, gloedwolken en de ring van vuur. Voorbeelden: Pompeji, Tobameer, Cappadocië, Yellowstone. Aanvang 14.00 uur bij het IVN in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen.

21 okt. Gezinsactiviteit: Vogelhuis maken

.

Neem een hamer en schroevendraaier mee om 14.00 uur naar het Streekbos Paviljoen. Kosten € 2 per nestkast. Hulp van (groot)ouders gewenst. Help de vogels aan een slaaphuis en kraamplek

27 okt. Nacht van de Nacht 2012

1. Kinderactiviteit: Donker Streekbos

Verzamelen om 18.30 uur bij het IVN in het Streekbos Paviljoen voor een avondwandeling met spitse oortjes. (Dieren)geluiden maken het spannend als je gewend bent aan het donker en de nachtrust van het bos ervaart.

2. Volwassenenactiviteit: Duistere schoonheid

Ga van 21.00 – 23.30 uur op je zintuigen af. Het donker en de lichtvervuiling, de nachtgeluiden en het belang van donkere nachten voor mens en dier zijn nog steeds actueel.

28 okt. Gezinsactiviteit: Spinnen

Peter Koomen neemt allerlei soorten spinnen mee en dat mogen bezoekers ook doen. Nuttig en hoezo eng?

Vragen staat vrij, aanvang 14.00 uur in de Incoteczaal van het IVN West-Friesland.

Start tentoonstelling Spinnen in de ontvangstruimte. Doe mee met de spinnenquiz!

3 nov. Natuurwerkdag in het Ecoproject Streekbos

Start om 9.00 uur in het Streekbos Paviljoen (voor volwassenen). Zorg dat je erbij bent om trots te zijn op het bereikte resultaat! Landelijke groenklusdag. Voor materiaal, koffie en soep wordt gezorgd. Opgave en informatie Louis van Wegen 0228 316825 of l.van.wegen@ivn-westfriesland.nl

4 nov. Kinderactiviteit: Paddenstoelenherfstbos

Start 14.00 uur bij het IVN in het Streekbos Paviljoen. Ouders mogen deze keer niet meedoen.

Paddenstoelen, bladeren en bessen geven het herfstbos kleur. Gelukkig zijn er heel veel soorten zwammen en herfstgeuren. Doe je laarzen aan want we blijven niet op de paden.

10 nov. Inventarisatie Streekbos

Start om 9.30 u bij het IVN in het Streekbos Paviljoen. Voor volwassen deelnemers die actief willen meekijken om de soorten in kaart te brengen.

11 nov. Gezinsactiviteit: Wat de pot schaft

Workshop Voedsel en eetgewoonten in de Middeleeuwen. Naar oud gebruik zelf je bord en bestek meenemen. Aanvang 14.00 uur in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen. Kosten € 7,50 p.p. Opgave en informatie Frieda Bus 0228 541489.

17 nov. Knotzaterdag

Ga mee klussen met de knotgroep. Start om 9.00 uur. Info Rob Rijswijk 0228 561642

18 nov. Volwassenenactiviteit

Vogels in het Streekbos. Op stap met de vogelaars van IVN en KNNV. Vertrek vanuit het Streekbos Paviljoen om 14.00 uur. Wintergasten, trek- en standvogels blijven boeien. Laat je verrassen – samen ontdek je meer!

21 nov. Lezingavond:Nederlandse natuur

Hans Verhoeven heeft zijn camera altijd bij zich. U kunt van alles verwachten tijdens deze foto/lezingavond: landschappen, planten, paddenstoelen, insecten en natuurlijk vogels. Van 20.00 – 22.00 uur in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen.

25 nov. Volwassenenactiviteit: 3000 Jaar West-Friesland

Tijdens een wandeling naar de profiel-bronstijd- boerderij en het archeologisch voetspoor in het Streekbos gaat gids Nico Bregman terug naar de bronstijd (800 – 1200 jaar voor Christus). Aanvang 14.00 uur vanuit het Streekbos Paviljoen. Bij slecht weer vervang excursie in de Incoteczaal

1 dec. Knotzaterdag

Ga mee klussen met de knotgroep. Start om 9.00 uur. Info Rob Rijswijk 0228 561642.

8 dec, Inventarisatie Streekbos

Start om 9.30 u bij het IVN in het Streekbos Paviljoen. Voor volwassen deelnemers die actief willen meekijken om de soorten in kaart te brengen.

9 dec. Kinderactiviteit: Vogelvoer voor wintergasten

Aanvang 14.00 uur in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen. Maak een krans of slinger van natuurlijk materiaal, samen met je (groot)ouders. Kosten € 2,50 per stuk.

15 dec. Knotzaterdag

.

Ga mee klussen met de knotgroep. Start om 9.00 uur. Info Rob Rijswijk 0228 561642.

24 dec. Gezinsactiviteit: Alternatieve kerstnacht

Verhalen en sagen rond Kerstmis tussen schapen en lammetjes in het stro op de biologische schapenboerderij van de familie Van Alderwegen. Van 17.00 – 20.00 uur op De Gouw 57a, 1614 MB Lutjebroek. Per auto via de Kadijkweg bereikbaar.

Tijdens de feestdagen

Geen IVN-activiteiten

Deelname aan activiteiten is kosteloos, tenzij anders vermeld. U kunt een vrijwillige bijdrage geven, lid of donateur worden.