Zondag 23 september 14.00 uur – 18.00 uur Britse jazzformatie Savannah Jazz Band in Enkhuizen

Zondag 23 september 14.00 uur - 18.00 uur jazzformatie Savannah Jazz Band in EnkhuizenEnkhuizen | APB – De jarige Sgt.Pepper’s Jazz-Club start zondag met het tweede deel van de muziekprogrammering van dit jaar. Om het jubileum luister bij te zetten is voor die middag de top jazzformatie Savannah Jazz Band uit Engeland uitgenodigd.

De Savannah Jazz Band is zonder enige twijfel een van de meest populaire trad jazz formaties uit het Verenigd Koninkrijk van deze tijd. Trad jazz staat voor traditional jazz en werd in Groot-Brittannië gedurende de jaren 1950 en 1960 vooral gebruikt als dansmuziek. Bekende namen uit die tijd zijn Chris Barber, Ken Colyer, Humphrey Lyttleton and Alex Welsh. De in 1979 opgerichte Savannah Jazz Band heeft met haar talent om zowel luisteraars al dansers tevreden te stellen, een internationale reputatie opgebouwd tijdens diverse jazz evenementen in binnen- en buitenland. Tijdens tournees door Europa, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten heeft de formatie haar publiek met een gevarieerd en onvoorspelbaar programma steeds weten te boeien. Kortom, een topformatie die inmiddels al 19 cd’s heeft opgenomen en vanmiddag voor de tweede keer in haar bestaan Enkhuizen zal bezoeken.Bands van dit kaliber komen niet iedere maand voorbij in het Peperhuis, dus dit mag u niet missen.

Bezetting: Bill Smith – kornet, Roger Myerscough – klarinet, Brian ‘Sam’ Ellis – trombone, Louis Lince – banjo, Tony Pollitt – contrabas en John Meehan-drums.

Waar: Sgt. Pepper’s Jazzclub Enkhuizen. Wierdijk 12 – 1601 LA Enkhuizen – tel. (0228) 31 47 91