Enkhuizen: Paard op hol, rijtuig total-loss

Foto The Verdiesen - ETVK - APB | Andijker Nieuws Net 
Enkhuizen | ETVK 
Op vrijdagmiddag raakten twee personen licht gewond toen een paard, dat voor een koets gespannen was, op hol sloeg.

Een 90-jarige vrouw was in gezelschap van drie andere personen met een koets onderweg om haar verjaardag te vieren. Voor op de bok zat een koetsier. Het geheel werd nog begeleid door een tweede persoon van het verhuurbedrijf.

Op de Van Bleiswijkstraat hield de koets halt. Het gezelschap wilde een ‘bakkie’ doen bij een café. Toen de begeleidster het paard bij het hoofdstel pakte, trok het paard zich los en sloeg op hol met de mensen en de koetsier nog in de wagen. Vanaf de Van Bleiswijkstraat rende het paard een smalle steeg in waar de koets eerst tegen een geparkeerd staande auto botste en daardoor flink beschadigde. Vervolgens kwamen ze een meisje op een fiets tegen, waarmee een aanrijding ontstond. Het meisje verklaarde later dat ze nog net aan de kant kon springen toen het paard op haar afkwam. Uiteindelijk kwam de koets tot stilstand toen het paard tussen twee paaltjes doorrende. De koets bleek te breed te zijn en raakte bij de botsing met de paaltjes totaal vernield. Het paard rende vervolgens alleen verder.

Bij het ongeval raakten twee personen licht gewond, namelijk het meisjes op de fiets die zich onder doktersbehandeling moest laten stellen en de koetsier die lichte verwondingen opliep. De 90-jarige vrouw en haar gezelschap kwamen met de schrik vrij. Het paard kon even later worden gevangen door een omstander.

© 2012 Theo Verdiesen - ETVK - APB|ANN\ Foto’s: Theo Verdiesen, Enkhuizer TV-Krant

Eén reactie

  1. ZEER orgineel verjaarsdagcadeau

Reacties zijn gesloten.