Auto en fietser te water langs Handvastwater

Enkhuizen | ETVK - Vrijdagmorgen rond 08.40 uur werd groot alarm geslagen nadat een auto na een aanrijding in het water was beland op het Handvastwater.
Enkhuizen | ETVK – Vrijdagmorgen rond 08.40 uur werd groot alarm geslagen nadat een auto na een aanrijding in het water was beland op het Handvastwater.

Volgens ooggetuigen reed de bestuurster over de gracht en tijdens het nemen van de bocht ontstond een aanrijding met een daar rijdende fietsster. Zowel de fietsster als de auto gleden van de wal in de gracht.

Een bewoner aan de overkant hoorde de klap en kwam direct in actie door in het water te springen en de vrouw uit het water te halen. Beide vrouwen zijn voor onderkoelingsproblemen behandeld. Tekst en foto’s: Theo Verdiesen, Enkhuizer TV-Krant.