Overheid en Consumentenbond: Tijdelijk geen Internet Explorer gebruiken

Andijk | APB – Consumenten kunnen voorlopig beter geen Internet Explorer gebruiken. Deze browser is lek waardoor aanvallers persoonlijke informatie kunnen stelen of de computer kunnen overnemen. Microsoft werkt aan een oplossing.

De Overheid en Consumentenbond raadt aan een andere browser te gebruiken.

image

Waarschuwingsdienst

Internet Explorer is de meest gebruikte browser in Nederland. De Nederlandse overheid plaatst via de Waarschuwingsdienst het lek in het hoogste dreigingsniveau en adviseert consumenten speciale software van Microsoft te installeren. Maar dit advies is vrij ingewikkeld en vereist meer dan gemiddelde handigheid met computers.

Gebruik in plaatst van Internet Explorer ( tijdelijk) Firefox of Chrome