Oogsttijd in Streekbos – Bovenkarspel | Andijk

Lijsterbes - Toos BrinkStreekbos | Bovenkarspel | Andijk \ APB – De geur van gras of een herfstbos zorgen ervoor dat mensen ontspannen en zich gelukkiger voelen. Doe ’s groen en ga mee met twee IVN-gidsen voor een Streekbos-wandeling. Je steekt er ook nog natuurkennis van op.

De herfst is weer begonnen en dat is ook te zien aan de planten met vruchten, noten en zaden. Fijn voor de dieren die nog geruime tijd een lekker maaltje bij elkaar kunnen scharrelen. Maar voor de meeste planten is dit hun manier om het nageslacht te verspreiden. Wind, water, dieren en mensen worden gebruikt om de zaden naar andere plekken te vervoeren, waar ze kunnen uitgroeien tot een nieuwe plant. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat zullen de gidsen tijdens deze zondagmiddagwandeling duidelijk maken. Foto ©  Toos Brink – ‘Lijsterbes’

Zondag 23 september, aanvang 14:00 uur – Veilingweg 21b, 1611 BN Bovenkarspel