Update: Andijkers betrokken bij vondst van 106 jutezakken met qat ter waarde van 150 000 euro door Duitse politie

Mogelijk Andijkers betrokken bij vondst van 106 jutezakken met qat ter waarde van 150 000 euro door Duitse politie
Update 20.09.2012 – APB: De redactie heeft inmiddels een foto ter beschikking gekregen van de Ford bestelwagen met 106 jutezakken met qat. Beide inzittenden zijn inmiddels wel voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zij worden strafrechtelijk vervolgd. De qat en de bestelwagen zijn in beslaggenomen.

Het Autobahnpolizeikommissariat Hamburg liet de redactie desgevraagd weten dat, anders dan in Nederland, in dit soort gevallen geen informatie verstrekt wordt omtrent de woonplaats van de verdachten.

Hieronder zijn wel enkele details gewijzigd naar aanleiding van ons contact met het Autobahnpolizeikommissariat Hamburg.

image
Hamburg | APB –  Agenten van de Autobahnpolizei (de equivalent van de Nederlandse KLPD)  hebben in de nacht van vrijdag 7 september rond de klok van 04:00 uur, bijna een ton aan qat in beslag genomen. Een Nederlandse bestelwagen bleek zich nogal verdacht te gedragen op de A7 ten zuiden van Hamburg. De wagen werd op een parkeerplaats aan de kant gezet door de politie voor nadere controle. De muffe geur van qat bracht de agenten naar de laadruimte en daar trof men maar liefst 106 jutezakken in de bestelwagen aan, volgepropt met qat, met een totaalgewicht van bijna 1.000 kg.

Andijkers
De 25-jarige bestuurder en zijn even oude vrouwelijke passagier werden in hechtenis genomen. Ze zijn van Nederlandse afkomst en volgens diverse – bevestigde – bronnen gaat het om twee Andijkers. De twee vertelden tijdens het verhoor dat zij gevraagd waren de wagen met inhoud in opdracht van een bedrijf naar Denemarken te transporteren.

De in beslag genomen drug heeft een marktwaarde van ongeveer € 150 000. Ook de bestelwagen is in beslag genomen.