Reeks inbraken in bedrijfsbusjes in Andijk en Onderdijk

Lokale politieberichtenAndijk | Onderdijk | APB – In de periode van 23 augustus tot en met 3 september heeft zich een reeks van auto-inbraken voorgedaan op diverse plaatsen in Andijk en Onderdijk. Dat meldt de politie desgevraagd.

Het gaat hier vooral om bedrijfsbusjes, ook in woonwijken, waaruit gereedschap is weggenomen. In één geval zou dat ook vanuit een loods zijn gebeurd.

Gebruikers van bedrijfswagens met gereedschap wordt aangeraden bij het verlaten van de bedrijfswagen het (dure) gereedschap uit de wagen te halen en de volgende dag dit er weer in te leggen.

Ook worden gedupeerden gewaarschuwd dat de kans bestaat dat de auto-inbrekers op een later moment, soms na een aantal weken, weer terugkomen omdat dan meestal nieuw gereedschap is aangeschaft.

Wanneer er toch is ingebroken en gereedschap is weggenomen, dan wordt men aangeraden aangifte te doen! Alleen op deze wijze kan de politie haar werk doen!

Voorkomen is nogal altijd dan een schadeformulier invullen! De politie heeft de inbraken in onderzoek en controleert intensiever om herhaling van dit soort zaken te voorkomen.