28ste Dam tot Damloop live bij RTV-NH

Andijk | APB – Maar liefst 50.000 deelnemers verschijnen op zondag 23 september aan de start van de 28ste editie van de Dam tot Damloop. RTV Noord-Holland is ook dit jaar weer aanwezig bij hét hardloopevenement van Noord-Holland met een ruim 6 uur durende live uitzending vanaf 10:30 uur. Hierin veel aandacht voor de aanwezige wereldtop en de duizenden recreatieve lopers.

Andijk | APB - Maar liefst 50.000 deelnemers verschijnen op zondag 23 september aan de start van de 28ste editie van de Dam tot Damloop. RTV Noord-Holland is ook dit jaar weer aanwezig bij hét hardloopevenement van Noord-Holland met een ruim 6 uur durende live uitzending vanaf 10:30 uur. Hierin veel aandacht voor de aanwezige wereldtop en de duizenden recreatieve lopers.
Deelnemers lopen de laatste meters naar de finish tijdens de Dam tot Damloop 2011

RTV Noord-Holland is goed vertegenwoordigd tijdens het evenement. Met camera’s in de helikopter, op de motor, langs het parcours en na de finish wordt er alles aan gedaan om de hardlopers op de voet te volgen. De live uitzending start om 10:30 uur met een voorbeschouwing van de 10 Engelse Mijl en om 10:59 uur zijn we live bij de start van de wereldtoppers. Dit jaar verschijnen wereldtoppers als de zusjes Hilda Kibet en Sylvia Jebiwott Kibet, maar ook Eliud Kipchoge en titelverdediger Leonard Komon aan de start.

Na de wereldtop is er vanaf 13:00 tot 17:00 uur veel aandacht voor de duizenden recreanten. Maar ook de andere evenementen als de Mini Dam tot Damloop, de wandeltocht en de 6e Dam tot Dam FietsClassic komen uitgebreid aanbod. En natuurlijk beelden van alles eromheen; de sfeer, de versierde straten, en het enthousiaste publiek.

De deelnemers worden op de finish in de Peperstraat in Zaandam onthaald door presentatrice Petra Dorrestijn en verslaggever Patrick van Heezick moedigt de lopers aan vanaf de motor. Het commentaar bij de wedstrijd is in handen van Edward Dekker die de tien Engelse mijl voorziet van de nodige in en outs.
Meer informatie over de uitzending van de Dam tot Damloop 2012 is te vinden op de programmapagina.

Klik hier!!!