Medemblik presenteert lespakket ‘Oorlogsmonumenten vertellen’

imageMedemblik – Op 4 oktober wordt in het gemeentehuis een uniek lespakket gepresenteerd.

‘Oorlogsmonumenten vertellen’ in de gemeente Medemblik is een lespakket met DVD, informatiegids en overzichtskaart voor de jeugd, maar is ook interessant voor volwassenen. In de meeste kernen zijn op film persoonlijke herinneringen verteld door ooggetuigen over het leven van alle dag, onderdrukking, verzet en bevrijding in de jaren 40-45 en hun betrokkenheid met oorlogsmonumenten in de gemeente. Daarnaast is gesproken met leerkrachten en leerlingen op basisscholen hoe zij omgaan met een leven in vrijheid.

APB | Andijker Nieuws Net heeft hier ook aan meegewerkt met betrekking tot het monument aan de Hoekweg.

Klik hier!!!

Persoonlijke verhalen

Het lespakket is een initiatief van de gemeente in samenwerking met uitgeverij Peter Sasburg uit Midwoud. Burgemeester Frank Streng: ‘Via persoonlijke verhalen leert de jeugd na denken over keuzes en/of dilemma’s van de mensen in die tijd. Hiermee wordt de plaatselijke oorlogsgeschiedenis bij de jeugd en de inwoners van Medemblik verankerd’. De gefilmde verhalen achter de 15 oorlogsmonumenten verbinden de lokale oorlogsgeschiedenis met de algemene geschiedenis en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Zo blijven de herinneringen aan die oorlog levend en betekenisvol voor huidige en toekomstige generaties.

Presentatie bijwonen?

De presentatie is donderdag 4 oktober in het gemeentehuis van Medemblik, Dick Ketlaan 21 in Wognum, de aanvang is om 18.00 uur (met een broodje). Aanmelden kan door een mail te sturen met naam, adres en plaats aan griffie@medemblik.nl. Meer informatie op http://www.medemblik.nl/ onder de rubriek Cultuureducatie.