Staatssecretaris Halbe Zijlstra reist in Hoorn met de nieuwe elektrische bus

Staatssecretaris Halbe Zijlstra reist in Hoorn met de nieuwe elektrische busHoorn – Op donderdag 6 september j.l. bracht Halbe Zijlstra, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een werkbezoek aan Hoorn. Via de gemeente Hoorn werd Hoorn City Tours gevraagd het vervoer te verzorgen van het Oostereiland naar het Westfries Museum op de Roode Steen. Op deze wijze kon Halbe Zijlstra kennis nemen van dit nieuwe toeristische milieuvriendelijke vervoer in Hoorn.

Hoorn City Tours ingeschakeld bij opening winkel

De nieuw gevestigde winkel “Lijfstyle”, aan de Nieuwstraat te Hoorn heeft zaterdag 1 september jl een electrische tourbus, voorzien van reclame uitingen, ingezet. Vanuit de bus werden folders uitgedeeld. Een swingende band liep voor de bus uit.

Speciale ritten voor kinderen op Speeldag

Zondag 16 september a.s. gaan de bussen van Hoorn City tours speciaal voor kinderen en hun ouders-begeleiders voor 1 euro p.pers een rondje Hoorn rijden.

Het opstap en uitstappunt van deze tour is bij de waterdrager aan het begin van de Kleine Noord. De tour, samengesteld in samenwerking met de organisatie van Speeldag Hoorn, duurt een klein half uur. Ieder half uur vertrekt er een bus.

Nieuwe vrijwillige chauffeurs gezocht

Nog steeds zijn nieuwe vrijwillige chauffeurs welkom. Om op deze electrische bussen te kunnen rijden dient men in het bezit te zijn van rijbewijs B. Verder een

representatief voorkomen en enige kennis van de Engelse en Duitse taal is gewenst. De chauffeurs worden per week ingedeeld in tijdsblokken van 10 tot 14 en van 14 tot 18 uur. Met name beschikbaarheid op zaterdag en zondag wordt op prijs gesteld. Er wordt 7 dagen per week gereden van 10 tot 18.00 uur.

Aanmelden graag via tel.no 06-12775698 of e-mail: info@hoorncitytours.nl

Niet alleen bezoekers aan de stad Hoorn maar ook de eigen inwoners kunnen van de busjes gebruik maken om de stad eens op een hele andere “verrassende”wijze te verkennen.