Parkeertarief in Enkhuizen gaat niet omlaag

imageEnkhuizen – De inkomsten van de parkeervergunningen zijn 1,5 keer meer dan de kosten die de gemeente feitelijk maakt. Dat blijkt een onderzoek dat het college van burgemeester en wethouders heeft ingesteld. Dat schrijft de Enkhuizer TV-krant.

Eerder schreef het college aan de gemeenteraad dat de verhouding tot de kosten die de gemeente maakt ten behoeve van het parkeren en de bedragen die voor een vergunning betaald moeten worden, als reëel werden beschouwd.

De resultaten van het onderzoek geeft voor het college geen aanleiding het tarief als nog aan te passen.

Het verschil met eerdere berichtgeving ligt in de kosten die niet toegerekend mogen worden aan de uitgaven ten behoeve van parkeervergunningen, zoals kosten van de handhaving en het zorgen voor een duidelijke verkeerssituatie door middel van borden en belijning.

Andere gemeentelijke diensten waarvoor betaald moet worden leveren een ander beeld op. Daarop wordt vaak ‘verlies’ geleden. De gemeente mag het overschot op de parkeervergunningen volgens de wet gebruiken om dit te compenseren.