Nieuwe KNRM-reddingboot ‘Bernardine’ begeleidde Amsterdam City Swim

imageAmsterdam | Medemblik – Met 25 KNRM lifeguards, 22 rescueboards, 3 reddingwaterscooters en de reddingboot van Medemblik met 5 bemanningsleden werden de 1.100 deelnemers aan de zwemprestatietocht voor de stichting ALS veilig naar de finish begeleid.

De grote verrassing van de dag was de deelname van Prinses Maxima. Vrijwel onherkenbaar zwom zij de 2028 meter in 50 minuten. Velen van de duizenden toeschouwers zullen het niet hebben gemerkt.

Met een luid kanonschot werd de Amsterdam City Swim om 13.30 uur gestart. Bekende Nederlandse sporters, zoals Pieter van den Hoogenband en Marleen Veldhuis zwommen voorop. Prinses Maxima verscheen halverwege het deelnemersveld. Ook twee opstappers van de Elburger reddingboot volbrachten de zwemtocht bij de wedstrijddeelnemers.

Op elke 100 meter lag een lifeguard klaar om uitvallers te kunnen oppikken. Een enkeling maakte hier gebruik van, door kramp of vermoeidheid. Het doel van de zwemtocht was een inzamelingsactie voor de stichting ALS, die onderzoek steunt naar deze ongeneeslijke ziekte.

Reddingboot van Medemblik
De deelnemende lifeguards zijn afgelopen zomerperiode actief geweest op de KNRM reddingposten op de Waddeneilanden. Zij meldden zich graag vrijwillig aan voor dit unieke evenement in de Amsterdamse grachten. De reddingboot van Medemblik, de Bernardine, is nagelnieuw en lag eerder deze week op de Hiswa te water ter bezichtiging. Later dit jaar wordt de boot in Medemblik in dienst gesteld. De vrijwillige bemanning was deze dag afkomstig van diverse reddingstations.