Doe mee! Twitter je wens en spot Panda en maak kans op…. een Greet & Meet met Klaas-Jan Huntelaar

image
Reuzenpanda staat samen met Klaas-Jan Huntelaar in de startblokken… 2900 kinderen, o.a. in West-Friesland, spelen vanaf 15 september met elkaar wekelijks tijdens de KNVB-voetbalcompetitie de aarde door en voetballen voor het goede doel.

West-Friesland – Het WNF-Regioteam Noord-Holland Midden en Oost, de Jan-Klaas Huntelaar Foundation en voetbalclubs met hun E-pupillen nodigen u uit te komen kijken naar een sportief spektakel. Wellicht zelfs bij de voetbalclub bij u om de hoek. Want tijdens de KNVB-najaarscompetitie van september tot december 2012 gaan maar liefst 2900 E-pupillen van 65 voetbalclubs in een groot deel van de regio Noord-Holland midden en oost in poules elkaar symbolisch met de bal “de aarde doorspelen”.

Ook zo nieuwsgierig naar die slidings, passeerbewegingen en uitmuntende souplesse van de E-pupillen in uw buurt? Of wilt u wel eens met eigen ogen zien hoe uw zoon, dochter, buurjongen, buurmeisje, neefje of nichtje via geraffineerde uitgespeelde één-tweetjes de bal richting de vleugelspitsen het doel in manoeuvreert? Letterlijk ín het goede doel en figuurlijk vóór het goede doel: het behoud van onze mooie aarde? Dan kunt u langs de lijn deze sportieve jongens en meisjes aanmoedigen! De dichtstbijzijnde deelnemende voetbalclub en het Panda-bezoekschema in uw buurt is te vinden op de website:  (zie menu: Activiteiten) en op de website van Stichting Meer dan Voetbal:  (zie: WNF).

Scoren voor het goede doel
In het kader van de campagne “Geef de Aarde Door” organiseert het WNF-Regioteam een sportieve actie, waarbij E-pupillen gaan voetballen voor het goede doel. De wedstrijden die gespeeld zullen worden voor het Wereld Natuur Fonds (WNF) zijn onderdeel van de reguliere KNVB-competitie. Alle E-pupillen spelen in hun poules met de voetbal ‘symbolisch’ de aarde door en dragen op die manier de boodschap uit dat zij zuinig omgaan met hun leefomgeving en respect hebben voor de natuur. De E-teams ontvangen na afloop een prachtig Meer dan Voetbal certificaat. De KNVB District West I stelt aan het einde van de najaarscompetitie voor de winnende club, die deelneemt aan de actie voor het WNF, een jeugdactiviteit ‘op maat’ ter beschikking. En er is meer…

Gedurende de speelperiode zal een aantal verrassingen afkomstig van grote Nederlandse voetbalclubs onder de clubs worden verloot. Deze unieke items worden straks door Panda met trots afgeleverd bij de winnende clubs. Vanaf 15 september gaat Panda wekelijks op weg naar de clubs om hun E-tjes aan te moedigen en een leuke foto te maken. Hij zal helaas niet altijd alle E-tjes bij de eigen clubs kunnen zien spelen, omdat een aantal teams dan uitspeelt. Het wordt een flitsbezoek voor Panda, want er zijn in korte tijd veel clubs te bezoeken.

Na aanvang van de 2e helft van de competitie vindt de afronding van de WNF-actie en prijsuitreiking plaats. Hierbij is Klaas-Jan Huntelaar zelf aanwezig en maken we er een prachtig moment van. Omdat het trainings- en speelschema van Klaas-Jan op dit moment niet bekend is, wordt de precieze datum en plaats van de prijsuitreiking op een later moment aangekondigd.

Samenwerking met Klaas-Jan Huntelaar en zijn Foundation

Ons WNF-regioteam is trots tijdens deze prachtige actie te mogen samenwerken met Klaas-Jan Huntelaar en zijn Foundation. Onze doelstelling om samen te werken aan een mooie toekomst en behoud van onze prachtige aarde komt overeen. Samen staan we voor een beter leven en spelen de aarde door…

Klaas-Jan heeft veel gehad aan zijn amateurclub en wil via zijn Foundation iets terugdoen voor amateurclubs. Hij heeft gekozen voor een drietal thema’s: aarde, lichaam & geest en team. Dus speel jij straks de aarde door en wil je ook iets betekenen voor jouw club, meld je project aan bij zijn Foundation: www.klaasjanhuntelaarfoundation.nl

Doe mee! Twitter je wens en spot Panda en maak kans op….

De stoere E-teams verdienen natuurlijk aanmoediging voor het doorspelen van de prachtige boodschap, dus Twitter een goede wens en volg ze op: @wnfnhmiddenoost. Spot u/jij Reuzenpanda onderweg of in de buurt van de voetbalclub, tweet dan ook de locatie en tijd. Maak kans op een prachtige WNF knuffel of Meet & Greet –tijdens de prijsuitreiking-met Klaas-Jan Huntelaar.

Wereld Natuur Fonds 50 jaar
Het WNF bestaat 50 jaar. Er zijn de afgelopen vijftig jaar grote stappen gezet op het gebied van natuurbescherming en natuurbehoud. Natuurbescherming is nu echter harder nodig dan ooit! Complexe ontwikkelingen als klimaatverandering, verdroging, milieuvervuiling, ontbossing en overbevissing leggen een steeds groter beslag op de leefomgeving voor mens en dier. Zo verdwijnen wereldwijd elke minuut 36 voetbalvelden aan bosgebied.

Met deze voetbalactie proberen wij de jeugd bewust te maken van de noodzaak om samen te werken aan het behoud van onze aarde, zodat straks hun kinderen en generaties daarna ook kunnen genieten van een gezonde leefbare aarde. Samen spelen we de aarde door…!

Nieuwsgierig?
Meer informatie over te vinden op de websites (zie boven) van het WNF-Regioteam en Stichting Meer dan Voetbal. Kijk ook op de website van de deelnemende voetbalclub of op het mededelingenbord. Voor vragen kunt u contact opnemen met Lilianne van Doorne, WNF-Regioteam coördinator, telefoon: 0229-574411.