Noordhollands Jeugdorkest: Le Sacre du Printemps

image

Hoorn – Dit najaar viert het Noordhollands Jeugdorkest (NHJO) haar 50-jarig jubileum met een bijzonder en spectaculair concert, met als hoogtepunt een uitvoering van ‘Le Sacre du Printemps’ van Stravinsky, dat vanmiddag vanaf 15:00 uu rte beluisteren is in schouwburg Het Park. Entree €18,50. Daarnaast vindt de première plaats van een symfonisch werk, speciaal ter gelegenheid van dit jubileum gecomponeerd door Bram Kortekaas.

Tot slot staat de Fantasie-Ouverture ‘Romeo en Julia’ van Tsjaikovsky op het programma. Het orkest staat onder leiding van Bas Pollard. Het NHJO is een volwaardig symfonieorkest, bestaande uit circa 100 talentvolle jonge musici tussen 13 en 25 jaar, en behoort tot de top van de jeugdsymfonieorkesten in Nederland. Het NHJO geeft twee keer per jaar een serie concerten met een steeds wisselend en vaak verrassend programma van originele orkestwerken. Hiermee bereikt het NHJO een breed publiek en biedt vele, talentvolle en vooral enthousiaste jonge musici letterlijk een platform in hun verdere muzikale carrière en vorming. Klik hier!!!