Zwemwaarschuwing Vooroever Andijk

Andijk – De provincie Noord-Holland heeft na controle van het zwemwater op recreatieterrein Vooroever Andijk een waarschuwing afgekondigd in verband met een verhoogde concentratie blauwalg

Voor Vooroever Vlietsingel is een negatief zwemadvies afgegeven.

Op verzoek van het Recreatieschap Westfriesland (RSW) laat de Provincie Noord-Holland een herbemonstering uitvoeren in week 37. Tot de uitslag daarvan bekend is, wordt zwemmen afgeraden. Zwemmers en gebruikers worden hiervan met waarschuwingsborden op de hoogte gesteld.

Bij een waarschuwing is er een gering gezondheidsrisico. Vooral kwetsbare groepen (jonge kinderen, oudere mensen) wordt afgeraden te gaan zwemmen. Behoort u niet tot die groepen, dan kan zwemmen geen kwaad, zolang u geen water binnenkrijgt..Klik hier!!!