Het Verdriet van West-Friesland

In november wordt de film bij IKON Holland Doc uitgezonden.

Het Verdriet van West- Friesland doet verslag van een gesloten gemeenschap in een weids, kaal en schitterend landschap. De film gaat over het leven van alledag, over de eenzaamheid van de jongeren, de volksaard, de onderlinge stilte. Over het letterlijk en figuurlijk verdrinken van jongeren in grote groepen op school, kermissen en uitzinnige bierfeesten.

Het Verdriet van West- Friesland is ook het indringende verslag van een vader, een moeder en twee zussen die hun zoon en broer door zelfmoord hebben verloren. Met liefdevolle rituelen proberen zij de nagedachtenis van hun dierbare in ere te houden.
Indrukwekkend is de eerlijkheid van de jongeren die vertellen hoe somber zij zich voelden en wat hen heeft geholpen om los te komen van hun verdriet: dans, muziek, schrijven, meditatie, vrienden.

Het Verdriet van West- Friesland is een documentaire die ondanks de zware thematiek de geruststelling in zich draagt, dat er wegen zijn om te voorkomen dat jongeren zelfmoord plegen.

Cinema Oostereiland in Hoorn en Het Postkantoor in Stede Broec vertonen vanaf 15 september de documentaire Het Verdriet van West-Friesland.