Help hooikoortsplant Ambrosia te bestrijden

Wie ambrosiaplantjes in zijn tuin of langs de kant van de weg ziet staan, doet er goed aan die met wortel en tak uit de grond te trekken. Ambrosia is een plant afkomstig uit Noord-Amerika. Ambrosia wordt ook wel hooikoortsplant genoemd, omdat hij tijdens de bloei grote hoeveelheden pollen produceert die een allergische reactie kunnen veroorzaken.
imageWie ambrosiaplantjes in zijn tuin of langs de kant van de weg ziet staan, doet er goed aan die met wortel en tak uit de grond te trekken. Ambrosia is een plant afkomstig uit Noord-Amerika. Ambrosia wordt ook wel hooikoortsplant genoemd, omdat hij tijdens de bloei grote hoeveelheden pollen produceert die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

De overheid wil problemen die veroorzaakt worden door Ambrosia zoveel mogelijk voorkomen. De komende weken is het moment om Ambrosia te verwijderen, omdat de plant nu goed te herkennen is. Op www.ambrosiavrij.nu staan tips hoe de plant eruit ziet en veilig kan worden bestreden. Goede voorzorgsmaatregelen zijn erg belangrijk bij verwijdering van de plant, zoals het dragen van handschoenen.