Negatief zwemadvies voor vier locaties

imageDe provincie Noord-Holland heeft een negatief zwemadvies ingesteld voor een aantal locaties in Noord-Holland: Strand van Luna (Heerhugowaard), De Fuut-Watersnip Jagersveld (Zaanstad), De Hoorne (Castricum) en Lutjestrand, Amstelmeer (Westerland).

In het water van deze locaties is veel blauwalg geconstateerd. De provincie Noord-Holland heeft in overleg met het hoogheemraadschap besloten een negatief zwemadvies in te stellen. Bij een negatief zwemadvies kan men beter niet gaan zwemmen. De kans ziek te worden is redelijk groot.

Let op het bord!
De provincie adviseert bezoekers van de zwemlocaties om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle 121 officiele zwemlocaties in Noord-Holland geplaatst zijn. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Waarschuwing Vooroever Vlietsingel en Nesbos

Voor de Vooroever Vlietsingel Regattastrand te Medemblik en de Vooroever Het Nesbos te Wervershoof geldt nog steeds een waarschuwing.

Bij een waarschuwing is er een gering gezondheidsrisico. Vooral kwetsbare groepen (jonge kinderen, oudere mensen) wordt afgeraden te gaan zwemmen. Behoort u niet tot die groepen, dan kan zwemmen geen kwaad, zolang u geen water binnenkrijgt.

Bij een negatief zwemadvies kunt u beter niet gaan zwemmen. De kans dat u ziek wordt is dan redelijk groot.

Op de Zwemwaterkaart kunt u precies zien op welke plek een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod van toepassing is. In veel gevallen kunt u dicht in de buurt wel terecht.