Wandel mee over de Omringdijk op zondag 9 september Hoorn – Enkhuizen

Hoorn | Enkhuizen – Op zondag 9 september organiseert het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor de laatste keer een rondleiding over de Westfriese Omringdijk tussen Enkhuizen en Hoorn.

Historie en de dijkversterking

Koos Woestenburg van het Hoogheemraadschap vertelt tijdens de rondleiding over zowel de historie van de dijk als de dijkwerkzaamheden. U kunt ervaren hoe complex de werkzaamheden aan de dijk zijn geweest en welke impact de dijk heeft op de omgeving. Een project waarmee weer een stukje geschiedenis aan de dijk is toegevoegd.

Rondleiding en aanmelding

De gratis rondleiding start om 10.45 uur bij Scouting Hoorn, aan de Schellinkhouterdijk 1a in Hoorn. De rondleiding bestaat uit een presentatie en een wandelexcursie van een uur over de dijk. De rondleiding wordt afgesloten met een drankje. Rond 12.30 uur is de rondleiding afgelopen.

U kunt zich aanmelden via rondleidingen@hhnk.nl. Geef hierbij uw naam en adres, het aantal deelnemers en uw telefoonnummer op.