Rijden onder invloed (Enkhuizen) | Aanhouding wegens vernieling (Hoorn)

Enkhuizen, 03-09-2012 • Om 22.15 uur meldde een getuige dat er een automobilist met vermoedelijk drank op achter het stuur zat. De getuige bleef achter de drankrijder rijden en gaf telefonisch zijn locatie door aan de politie.

Via de Randweg in Enkhuizen reed de man richting de Westerstraat in Enkhuizen. Op de parkeerplaats voor het Waaigat stopte de man. De politie kon hem daar aanhouden. De 36-jarige man uit Enkhuizen blies 880 Ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

image

Aanhouding wegens vernieling (Hoorn)

Hoorn, 03-09-2012 • Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding dat een familielid zich ophield voor de woning van een 52-jarige man aan de Clement Maertenszstraat.

De 25-jarige vrouw had een dag eerder al enkele ramen van de woning vernield. Ze werd door de politie echter niet in de buurt van de woning aangetroffen. Kort daarna keerde de vrouw terug naar de woning en vernielde een raam in de voordeur. Ze was echter direct weer verdwenen. De politie heeft de woning vervolgens onopvallend in de gaten gehouden. De vrouw kwam binnen enkele minuten weer terug. De politie hield haar omstreeks 01.30 aan wegens het plegen van vernielingen.

Lees hieronder verder…


Hennepkwekerij ontmanteld (Alkmaar)

Alkmaar, 03-09-2012 • Omstreeks 16.00 uur zondagmiddag trof de politie in een woning aan de Ruusbroechof een hennepkwekerij aan.
De kwekerij was verdeeld over twee kamers, waaronder de woonkamer. Er werden 570 planten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld. De politie onderzoekt de identiteit van de huurder van de woning. De kopie van het paspoort bij de verhurende makelaar bleek vals te zijn.

image

Jongens aangehouden wegens nepwapen (Alkmaar)

Alkmaar, 03-09-2012 • De politie hield omstreeks 18.00 uur twee jongens van 17 jaar uit Alkmaar aan. Een getuige zag dat de jongens vlak daarvoor een vuurwapen verstopten in de bosjes aan het Oudorperdijkje.
De jongens werden aangehouden toen zij op de kruising van de Noorderstraat met de Noorderkade fietsten. Het wapen werd in de bosjes aangetroffen. Het bleek te gaan om een immitatiewapen (een balletjespistool), dat nauwelijks van een echt wapen te onderscheiden was. Dergelijke wapens zijn verboden in Nederland.

image

Inbrekers aangehouden (Schagen)

Schagen, 03-09-2012 • De politie hield zondag na een melding van een woninginbraak aan de Stationsweg twee mannen aan in de omgeving van de woning. De bewoners hoorden omstreeks 02.45 uur gestommel op de begane grond van hun woning. Toen zij beneden kwamen bleek er te zijn ingebroken.

De achterdeur stond open en een raam aan de achterzijde was opengebroken. De benedenverdieping was doorzocht. Uit de woning waren diverse goederen gestolen, waaronder een computer, telefoons en een sleutelbos. Uit de niet-afgesloten schuur werd een herenfiets gestolen. De politie stelde direct onderzoek in de omgeving in. Op de Magnusstraat trof de politie omstreeks 03.00 uur twee mannen op een fiets. Beiden konden geen goede verklaring geven voor hun aanwezigheid daar op dat tijdstip. Zij bleken sigaretten met een specifieke verpakking in hun bezit te hebben, die kort daarvoor uit de woning waren gestolen. De 19-jarige man uit Barsingerhorn en de 18-jarige man uit Zenderen werden hierop aangehouden op verdenking van inbraak. Diezelfde middag, omstreeks 17.30 uur, werd op het Kerkepad de gestolen fiets aangetroffen. In het fietskrat werden ondermeer de gestolen computer, sieraden en een telefoon aangetroffen.